Tečajevi i predviđanja za Zlatnu loptu za 2022



Ovih dana nogomet zapravo nema izvan sezone. Većina europskih domaćih liga završit će svoje sezone 2021.-22. u nadolazećim tjednima, ali stvari će se ponovno ubrzati nakon kolovoza. Samo nekoliko mjeseci nakon toga, iz Katara kreće Svjetsko prvenstvo za muškarce.

Tijekom posljednjeg desetljeća, Ballon d’Or Award dominirala su dva igrača: Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Dva stara rivala u kombinaciji su osvojili 12 od 13 Ballon d’Or trofeja koji su podijeljeni od 2008. godine, što je prilično izvanredan niz. Luka Modrić, koji je osvojio nagradu 2018., jedini je igrač koji ju je osvojio u posljednjih 13 godina. Messi na svom plaštu kod kuće ima rekordnih sedam trofeja Ballon d’Or. Ronaldo je drugi svih vremena s pet. Međutim, s obojica igrača koji su stigli do posljednje faze svojih legendarnih karijera, možda smo već stigli do kraja njihove dominantne serije.

Obojica su ove godine na rubu utrke, ali izgledi za osvajanje Ballon d'Or 2022. nisu u korist nijednog igrača. Kao i uvijek, nogometna kladionica www.hrkladionica.com/ prati utrku. Trenutni izgledi za Zlatnu loptu idu u prilog jednom od Ronaldovih bivših suigrača da osvoji nagradu po prvi put u karijeri.

Koeficijenti igrača
Karim Benzema -225
Mohamed Salah +700
Kevin de Bruyne +800
Sadio Mane +1000
Robert Lewandowski +1600
Kylian Mbappe +1600
Lionel Messi +2500
Neymar Jr. +2500
Harry Kane +3500
Cristiano Ronaldo +3500

Karim Benzema (-225)
Kao što možete vidjeti, Karim Benzema je favorit za osvajanje svoje prve Ballon d'Or 2022. Napadač Real Madrida nije proljetna kokoš u dobi od 34 godine, ali je usred najbolje individualne sezone u svojoj izvanredna karijera.

Benzema je prethodno bio u sjeni Ronalda kada su njih dvojica bili suigrači na Santiago Bernabeuu.
Ali Benzema uživa u središtu pozornosti sada kada se Ronaldo vratio u Englesku. Francuski reprezentativac je u dosadašnjoj sezoni za Real Madrid postigao 43 gola u 43 utakmice, uključujući nevjerojatnih 15 u 11 utakmica Lige prvaka.

Benzema je postigao niz pravovremenih golova za Los Blancos. U trenutku pisanja ovog teksta, ima gol u svakom od svoja posljednja četiri nastupa u svim natjecanjima. To uključuje natjecanje u uzbudljivom porazu Madrida 4-3 na stadionu Etihad od Manchester Cityja u prvoj utakmici polufinalnog okršaja Lige prvaka.

Benzema je nakon toga doveo penal za pobjedu u utakmici kada su se njih dvojica sastali na Bernabeauu tjedan dana kasnije. Benzema je već doveo Real do naslova La Lige. Kasnije ovog mjeseca, imat će priliku vratiti Madrid na vrh Europe kada se u finalu Lige prvaka suprotstave Liverpoolu. Prikladno je da se utakmica odigra u Parizu. Pobjeda Los Blancosa u natjecanju dodatno bi učvrstila Benzemin status jasnog favorita za Zlatnu loptu.

Jasno je da ne dobivate sjajan uspjeh za svoj novac u Benzeminim trenutnim kvotama za klađenje na Ballon d’Or od -225. Ovogodišnja Ballon d’Or bit će podijeljena u listopadu, što znači da Svjetsko prvenstvo, koje počinje u studenom, neće biti faktor u glasovanju.
Mohamed Salah (+700)
Mohamed Salah nije učinio ništa osim što je stavio brojeve na ploču otkako je 2018. stigao u Liverpool iz Rome. Međutim, egipatski reprezentativac još uvijek želi prvi put osvojiti Zlatnu loptu.

MOLIM ZABILJEŽITE:
Liverpool je usred jedne od najnevjerovatnijih sezona koje smo ikada vidjeli. Salahovi Redsi već su osvojili trofeje FA kupa i Liga kupa, a još dva naslova još nisu određena.

Liverpool će imati priliku prestići Manchester City i osvojiti Premier ligu ako im se dogodi nekoliko pauza u nedjelju. Sljedeće subote Liverpool ima priliku osvojiti Ligu prvaka po drugi put u četiri godine kada se susreće s Real Madridom u revanšu finala UCL-a 2018.

Nepotrebno je reći da je Salah uvelike sudjelovao u svim Liverpoolovim podvizima. Salah vodi u Premier ligi u oba gola (22) i asistencija (13), što nije mala stvar s obzirom da se engleski vrh smatra najkonkurentnijom ligom na planetu. Liverpoolov broj 11 ima ukupno 30 golova uz 15 asistencija u svim natjecanjima.

Osim toga, doveo je Egipat do finala Afričkog kupa nacija, gdje su na kraju pali od strane Sadije Manea i Senegala. Salah je zabio još dva puta uz još jednu asistenciju kod AFCON-a, za dobru mjeru. U ovom trenutku, Salahovi izgledi za Zlatnu loptu mogu u potpunosti ovisiti o tome može li Liverpool dovršiti neuhvatljivu četvorku.

Ako odigra veliku ulogu i pomogne u isporuci još dva trofeja, njihalo bi se moglo zanjihati u Salahovu smjeru. Činjenica da će Liverpool morati pobijediti Benzemin Real Madrid kako bi osvojio Ligu prvaka, daje Salahu nadu unatoč prilično dugim koeficijentima od +700. Benzema je ove sezone bio produktivniji od Salahe, ali još uvijek ima nade za Liverpoolovo krilo.

Kevin de Bruyne (+800)
Benzema i Salah su vrijedni favoriti, ali teško je povjerovati da Kevin de Bruyne nikada nije osvojio nagradu Ballon d’Or. Belgijskog veznjaka mnogi trenutno smatraju najutjecajnijim nogometašem svijeta. Sve što je učinio otkako je stigao na Etihad jest pomogao Man Cityju da dovede do tri naslova u Premier ligi, pet Liga kupova i pobjede u FA kupu.

Uspije li City pobijediti Aston Villu u nedjelju, de Bruyne će po četvrti put biti prvak Premier lige. Njegovi brojevi nisu toliko seksi, što je vjerojatno razlog zašto se suočava s prilično dugim koeficijentom od +800 Ballon d’Or. U 48 nastupa ovog mandata za City u svim natjecanjima, KDB ima 20 golova uz 12 asistencija. To uključuje 15 udaraca i sedam pomagača u igri Premier lige. De 

Bruyne je zabio četiri od pet golova Cityja u rušenju Wolverhamptona rezultatom 5-1 još 11. svibnja. Ne samo da de Bruyne nikada nije osvojio Ballon d'Or, nego nikada nije čak ni bio finalist za nagradu. Isto za Salaha, nevjerojatno.

Na temelju koeficijenta 2o22 Ballon d’Or, sigurno ne izgleda da će ovo biti ni de Bruyneova godina. Teško je opravdati njegov nedostatak globalne prepoznatljivosti, ali to je ono što jest. Možda bi de Bruyne imao veće šanse za pobjedu da je Manchester City konačno uspio u Ligi prvaka, ali kolaps momčadi protiv Reala u polufinalu vjerojatno će ga opet koštati.

Sadio Mane (+1000)
Legenda Arsenala Thierry Henry vjeruje da bi ovogodišnja Ballon d'Or trebala pripasti Benzemi i Sadiju Maneu. Mane je često zasjenjen u Liverpoolu, ali i drugi zvjezdani krilni napadač Redsa ove je godine napravio strašno puno pobjeda.

KAO ŠTO JE SPOMENUTO:
Senegal je osvojio AFCON u velikoj mjeri zahvaljujući Maneovoj izvanrednoj igri. Mane je zabio tri gola i upisao dvije asistencije u sedam utakmica u natjecanju. Kombinirajte to s njegovih 20 golova i dvije asistencije u Premier ligi i Ligi prvaka zajedno, i dobit ćete prilično impresivan životopis za 30-godišnjaka. Osim toga, Mane je pomogao Senegalu da prođe Salahov Egipat i izbori mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Henry vjeruje da će ovogodišnju utrku Ballon d'Or odlučiti nadolazeće finale Lige prvaka. Benzema će ponijeti trofej ako ga Real Madrid još jednom osvoji, dok će Mane biti izbor ako se Liverpool osveti.

Robert Lewandowski (+1600)
Neobjašnjivo, Robert Lewandowski i dalje je podcijenjen. Sve što je napravio ove sezone za Bayern München je postigao nevjerojatnih 50 golova u svim natjecanjima, uz još četiri za Poljsku u četiri nastupa.

Lewandowski ima samo šest asistencija na svojoj ljestvici, ali zašto dodati kada možete sami zabiti sve golove? Trenutno nema dominantnijeg napadača u svjetskom nogometu, a 33-godišnjak ne pokazuje apsolutno nikakve znakove usporavanja. Lewandowski je upravo osmi put osvojio Bundesligu, iako je njemački velikan na uznemiren način eliminiran od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka.

Možda će to rano europsko izbacivanje u konačnici koštati Lewandowskog u njegovoj potrazi za prvim osvajanjem Ballon d’Or. Prije sezone završio je kao drugoplasirani Messi, ali trenutni izgledi za Ballon d’Or ukazuju na to da će biti sretan što će u ovom mandatu opet biti proglašen finalistom.
Tko će osvojiti Zlatnu loptu?

Iako je Benzema očiti favorit, i to zasluženo, mislim da francuski napadač još nije slobodan kod kuće. Nadolazeći finalni okršaj Real Madrida Lige prvaka protiv Liverpoola mogao bi odlučiti koji igrač će kasnije ove godine osvojiti željenu nagradu.

Ako Liverpool uspije osvojiti prvo europsko klupsko natjecanje, mislim da će i Salah (+700) i Mane (+1000) dobiti ozbiljnu snagu u ovoj utrci. Možda ovisi o tome koji igrač ima bolju igru, zapravo. Obojica igrača također će vidjeti kako se njihove zalihe poboljšaju ako Liverpool šokira svijet i ukrade krunu Premier lige Man Cityju ovog vikenda.

Ako želite sigurnost, još uvijek ima mjesta za neke prednosti u klađenju na Benzemine koeficijente -225 Ballon d’Or. Međutim, ako želite veći potencijal zarade, mislim da su i Salah (+700) i Mane (+1000) vrijedna bacanja strelice. Ako Liverpool pretvori nemoguć san u stvarnost, bit će teško poreći pravo bilo kojeg igrača na trofej.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога